Welke apps werken op een smartwatch?

Als je een smartwatch eenmaal in gebruik hebt, wil je al gauw niet meer zonder. Maar als je er nog maar weinig van weet, kan het een raadsel zijn waar zo’n slim horloge nu eigenlijk handig voor is. Welke apps kun je er bijvoorbeeld mee gebruiken? Zodra je hier meer over weet, wordt er ineens een heleboel duidelijk. Dít zijn onze tips voor apps op de smartwatch.

Gezondheidsapp

Een van de populairste apps om te gebruiken op een smartwatch? Dat is een gezondheidsapp. Zo’n app is er voor zowel Android als iOS te vinden. Het is ideaal tijdens het sporten bijvoorbeeld. Draag dan trouwens je smartwatch met het juiste bandje, van siliconen of nylon: comfortabel en lichtgewicht. Voor vrijwel alle smartwatches zijn er dergelijke bandjes te vinden, zoals Oppo Watch bandjes. Of heb je een Fitbit? Denk dan aan een Fitbit Charge 3 bandje. Tijdens je trainingen kun je allerlei activiteiten meten. Van je aantal stappen tot je hartslag, van je calorieverbranding tot je ademhaling. Dit helpt om je sportresultaten te kunnen bijhouden en verbeteren. Maar ook voor dagelijkse momenten is zo’n app een uitkomst, om te bekijken hoeveel trappen je bent opgelopen of hoeveel uren je hebt gestaan.

Muziekapp

Luister je graag muziek? Ook dit wordt makkelijker met een smartwatch. Je kunt namelijk met één tik op de pols een liedje doorspoelen of juist terugspoelen. Ook het geluid harder of zachter zetten, doe je via de smartwatch.

Reisplanner

Wie vaak met het openbaar vervoer reist, heeft baat bij reisplanners. Je kunt zo’n planner gebruiken op je smartwatch. Check bijvoorbeeld snel of je trein vertraging heeft. Of hoe laat de bus ook alweer precies vertrekt. Je kunt wellicht zelfs meldingen instellen, waarmee aan je wordt doorgegeven als er iets verandert in je reisschema.

Wegbewijzering

Op veel smartwatches kun je een kaart openen, bijvoorbeeld via het veel gebruikte Google Maps. Het maakt navigeren tijdens een wandeling of fietstocht eenvoudig – je zoekt snel even de juiste weg op.

Telefoon opnemen

Om een belletje te plegen, hoef je allang niet meer altijd je telefoon tegen je oor te houden. Als je een koptelefoon op hebt of oortjes draagt, is dat bellen een stuk comfortabeler. Op een smartwatch kun je zelfs instellen dat je met één tik op de pols kunt opnemen. Zo hoef je je telefoon er dus nog minder vaak bij te pakken. Het werkt ideaal.

Berichtenapp

Op je telefoon kun je uiteraard berichten versturen – denk aan berichten via WhatsApp. Je moet echter steeds je telefoon erbij pakken om te zien welke berichten er binnenkomen. Met een smartwatch is dit eenvoudiger: je kunt op het scherm van het horloge al zien of je nieuwe appjes hebt. Dat werkt tijdbesparend.

Weerapp

Even gauw checken of het binnenkort gaat regenen? Of bekijken hoe warm het is buiten? Installeer een weerapp op je smartwatch, om dit in een handomdraai te zien. Zo hoef je ook hiervoor niet eerst je smartphone uit je zak of tas te halen.

Gerelateerde berichten